Elämän tarkoitus on ollut itselleni jo jonkin aikaa varsin itsestään selvä asia. Siltä varalta, ettei se muille ole yhtä selvää kirjoitan sen nyt tähän, joten kaikki jotka pohtivat elämän tarkoitusta pääsevät sen täältä näppärästi lukaisemaan.

 

Elämän tarkoitus on niinkin simppeli kuin pidä hauskaa. Vaihtoehtoisesti mielehyvän saaminen. Miksi sitten juuri tämä on elämän tarkoitus? Pohtimalla miksi ihmiset ylipäätänsä tekevät mitään johtaa ajatusketju aina samaan tulokseen: että olisi hauskaa. 

 

Käynpä tässä muutaman ajatusketjun läpi. Miksi ihmiset käyvät työssä? -> saadakseen rahaa -> rahalla puolestaan ostetaan jotain kivaa -> tulee parempi mieli. Miksi ihmiset urheilevat? -> urheilusta tulee hyvä mieli. Miksi ihmiset dokaavat ja käyttävät huumeita? -> saadakseen (hetkellisesti) itselleen paremman fiiliksen. Miksi ihmiset uskovat Jumalaan/jumaliin?-> yleensä uskonnot ja sitä kautta myös jumala(t) lupaavat ihmisille jotain hyvää -> ihmisille tulee parempi mieli. Miksi jotkun, sitten eivät tee mitään? -> tämmöiset ihmiset ajattelevat, että tekeminen on liian raskasta, ja näin ollen saadakseen itselleen paremman olon he eivät tee mitään.

 

Toistaiseksi en ole keksinyt viellä mitään asiaa, minkä motiivina olisi pohjimmiltaan jokun muu kuin paremman fiiliksen tavoittelu. Ihmiset eivät siis tee mitään ellei se ole pakko tai ellei siitä saa mielihyvää. Voisi luulla, että asiat eivät olisi ihan näin yksinkertaisia, mutta siltä se vain vaikuttaa, että elämän on pohjimmiltaan hyvinkin yksinkertaista.